Olej marchewkowy jako surowiec kosmetyczny?

Olej marchewkowy jako surowiec kosmetyczny?

Stosowanie oleju marchewkowego

Olej marchewkowy przeznaczony jest do stosowania na skórę.

Właściwości oleju marchewkowego

Cechą charakterystyczną oleju marchewkowego jest to, iż posiada on wyrazisty zapach. W składzie oleju znajduje się beta-karoten, witamina A, witamina B, witamina C, witamina E, witamina F, minerały oraz niezwykle cenne kwasy tłuszczowe. Olej marchewkowy zyskał grono zwolenników na całym świecie z racji tego, iż delikatnie przyciemnia skórę i nadaje opaleniźnie ładny wygląd. Olejek doskonale pielęgnuje skórę: nawilża i ujędrnia.

W sklepie internetowym BioIndygo.pl mogą Państwo znaleźć wiele interesujących produktów. Czy wiesz, że BIO cukier kokosowy stabilizuje poziom glukozy we krwi? Nasiona chia zawierają niezwykle cenne kwasy omega-3, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie mózgu. Morwa biała bez pestek rekomendowana jest dla osób odchudzających się. 

                     

Serwis Medsowa.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.