Alergia
Ból i gorączka
CBD i produkty konopne
Drogi moczowe
Grzybica
Higiena
Inne
Kac i rzucanie palenia
Komary i kleszcze
Mama i dziecko
Nogi i stopy
Oczy i uszy
Oczyszczanie organizmu
Odchudzanie
Odporność
Pamięć i koncentracja
Paznokcie
Pielęgnacja twarzy i ciała
Aloes
Bezpieczne opalanie
Cera naczynkowa
Dermokosmetyki
Kolagen
Kosmetyki i akcesoria kosmetyczne
Olejki eteryczne
Piękna skóra
Pielęgnacja ciała
Pielęgnacja suchej skóry
Pielęgnacja twarzy
Po opalaniu
Skóra, włosy, paznokcie
Starzenie się skóry
Ujędrnianie biustu
Ujędrnianie ciała
Zimowa ochrona skóry
Zmarszczki
Poziom cukru we krwi
Problemy skórne
Przeziębienie i grypa
Rany, urazy, oparzenia
Serce i krążenie
Sport
Sprzęt i akcesoria medyczne
Stawy i kości
Stres i uspokojenie
Trawienie
Witaminy i minerały
Włosy
Zdrowa żywność
Zdrowie intymne
Zęby i jama ustna
Zioła i homeopatia
Zmęczenie i trudności z zasypianiem
Fruktoza - dla diabetyków Bartfan to naturalny środek słodzący, który z powodzeniem zastępuje cukier.
Fruktoza jest słodsza od cukru, dlatego należy stosować ją w odpowiednio zmniejszonej ilości. Wpływa to korzystnie na obniżenie kaloryczności przygotowywanych potraw bez szkody dla słodkiego smaku.
Spożywanie żywności zawierającej fruktozę nie powoduje tak gwałtownego wzrostu poziomu glukozy (cukru) we krwi, jak w przypadku przyjmowania tej zawierającej glukozę bądź sacharozę. Z tego powodu produkt ten jest wskazany do stosowania przez osoby chorujące na cukrzycę.
Fruktoza w kuchni doskonale sprawdzi się do słodzenia, gotowania oraz pieczenia.
Informacja dla diabetyków: 100 g niniejszego produktu zawiera WW=12, WB=0, WT=0.
Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed wilgocią.
Nielimitowany okres przydatności do spożycia.
Opinia użytkownika 2020-10-12 21:02
Mam szczerą nadzieję że teraz dam radę wyregulować cukier. jeśli nie to niestety czeka mnie wizyta w przychodni.
Nora 2020-02-16 10:45
Od kiedy choruję kupuję wyłącznie nieprzetworzone produkty. 5 gwiazdeczek :)
Monika 2018-07-11 08:36
Co prawda nie mam cukrzycy, a jedynie (aż!) insulinooporność, ale żeby nie dopuścić do rozwoju choroby przestawiam się na zdrowsze słodziki niż cukier. Nie umiem całkowicie żyć bez słodkości, więc coś takiego jak fruktoza dla diabetyków Bartfan bardzo mnie ratuje.
Klemens 2018-06-26 08:42
NIe sądziłem, że dam radę zrezygnować z cukru. Ale mój lekarz zbagatelizował moje żale. Skaczący poziom glukozy był niepokojący z tego względu przesiadłem się na słodzik... Fruktoza - Dla Diabetyków daje inny posmak, ale ok.
Antonina 2018-04-08 13:59
Diabetycy mają trudniejszą sytuację bo muszą ostro pilnować jadłospisu. Dużą rolę odgrywa też współczynnik węglowodanowy w produktach żywnościowych. Suplementacja to podstawa. Dlatego też warto wspomnieć o produkcie Fruktoza - Dla Diabetyków . Czytałam, że najodpowiedniejszy.
Opinia użytkownika 2017-05-29 20:25
Super! Kto powiedział, że tylko biały cukier może być słodki.
Ewcia89 2017-05-17 14:13
Smaczny zamiennik cukru, polecam.