Alergia
Ból i gorączka
CBD i produkty konopne
Drogi moczowe
Grzybica
Higiena
Inne
Kac i rzucanie palenia
Komary i kleszcze
Mama i dziecko
Nogi i stopy
Oczy i uszy
Oczyszczanie organizmu
Odchudzanie
Odporność
Pamięć i koncentracja
Paznokcie
Pielęgnacja twarzy i ciała
Aloes
Bezpieczne opalanie
Cera naczynkowa
Dermokosmetyki
Kolagen
Kosmetyki i akcesoria kosmetyczne
Olejki eteryczne
Piękna skóra
Pielęgnacja ciała
Pielęgnacja suchej skóry
Pielęgnacja twarzy
Po opalaniu
Skóra, włosy, paznokcie
Starzenie się skóry
Ujędrnianie biustu
Ujędrnianie ciała
Zimowa ochrona skóry
Zmarszczki
Poziom cukru we krwi
Problemy skórne
Przeziębienie i grypa
Rany, urazy, oparzenia
Serce i krążenie
Sport
Sprzęt i akcesoria medyczne
Stawy i kości
Stres i uspokojenie
Trawienie
Witaminy i minerały
Włosy
Zdrowa żywność
Zdrowie intymne
Zęby i jama ustna
Zioła i homeopatia
Zmęczenie i trudności z zasypianiem
Piramida żywienia podkreśla, jak ważną rolę w codziennej diecie odgrywają tłuszcze. Ich niedobór może doprowadzić do poważnych konsekwencji zdrowotnych. Przede wszystkim powinniśmy inwestować w tłuszcze pochodzenia roślinnego, gdyż są one bogactwem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Na półce sklepowej znaleźć możemy najróżniejsze oleje roślinne- zaczynając od tych tańszych i kończąc na tych droższych. W wyborze oleju kierujmy się przede wszystkim jego składem- to inwestycja w nasze zdrowie!
Zdecydowaną perełką wśród tłuszczów roślinnych jest olej sojowy, gdyż to skarbnica lecytyny, steroli oraz flawonoidów.
Biały olej sojowy to źródło witaminy E, która potocznie nazywana jest "witaminą młodości". Jej obecność sprawia, iż produkty zawierające soję, wykazują silne właściwości antyutleniające. Ponadto jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania narządów rozrodczych. W skład oleju sojowego wchodzi również witamina K, wielokrotnie nienasycnone kwasy tłuszczowe, jednokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe oraz nasycone kwasy tłuszczowe.
Olej sojowy to skarbnica lecytyny, która jak się okazuje, wzbogaca naszą psychikę! Co ciekawe- mózg człowieka jest zbudowany aż w 20% z tej oto substancji. Niedobór lecytyny w diecie może doprowadzić do poważnych konsekwencji, takich jak: osłabienie pamięci. Lecytyna sojowa, to naturalne źródło choliny, która w pozytywny sposób wpływa na mózg oraz wspiera układ nerwowy. Skutecznie eliminuje objawy zmęczenia oraz może stać się naturalnym rozwiązaniem na problemy z pamięcią.
Biały olej sojowy może stać się inspiracją kuchenną. Podkreśla walory smakowe sałatek, surówek oraz potraw przygotowanych na zimno. Sos z dodatkiem oleju sojowego uzyska nie tylko odpowiednią konsystencję, ale również będzie zachwycać smakiem.
Warto zaznaczyć, iż olej sojowy nie może być wykorzystywany do smażenia, pieczenia i gotowania, gdyż wysoka temperatura niszczy cenne składniki produktu.
Olej sojowy znalazł zastosowanie również w kosmetyce. Wykorzystuje się go do produkcji kremów, mleczek i mydeł. Ponadto ogranicza wydzielanie sebum i łagodzi stany zapalne, dlatego w szczególności polecany jest do codziennej pielęgnacji skóry tłustej. Bogactwo witaminy E sprawia, iż nadaje się również do stosowania w przypadku skóry dojrzałej.
Biały olej sojowy, to zdecydowany niezbędnik w każdej polskiej kuchni. Jeśli jesteś zwolennikiem zdrowego odżywiania i klasyczne produkty zaczynają Cię nudzić, sięgnij po olej kokosowy virgin. To w pełni naturalny olej, który nie tylko dostarcza organizmowi cennych składników, ale również zaspokaja kubki smakowe. Sok z żurawiny, to inwestycja w zdrowie. Drobne owoce żurawiny, to klucz do zdrowego serca i mocnych tętnic. Nie bez powodu olej z krokosza barwierskiego polecany jest przez lekarzy i dietetyków. To źródło NNKT, które niezbędne są do właściwego funkcjonowania organizmu, a przede wszystkim- skóry.
Teodora 2020-08-14 14:13
Odkąd choruję wybieram tylko zdrowe produkty. Daję 5 gwiazdeczek ...
Joanna 2018-08-16 13:58
Biały Olej Sojowy to produkt, który jest olejem spożywczym który towarzyszy mi jako dodatek do prawie wszystkich sałatek. Można też codziennie wypijać go na łyżce dla zdrowotności. Można go wykorzystywać na różne sposoby. Na pewno mogę polecić.
Marzanna 2017-08-03 15:56
Jestem strasznie nakręcona w tematyce ,,healthy lifestyle''. Już jakiś czas temu zmieniłam swoje nawyki a pierwszym zadaniem było nabycie Biały Olej Sojowy . Towarzyszy mi na co dzień gdy przygotowuję potrawy. Według mnie to kulinarny przełom:)
Martyna 2017-05-29 10:42
Niezbędnik w kuchni? Ano to prawda! Mnóstwo cennych składników i łatwość dodawania oleju sojowego do różnych potraw zdecydowanie mnie przekonuje.
Tadeusz 2017-05-15 14:12
Hmmm sporo czasu zajęło zanim się przekonałem do takiego wynalazku. Dostałem biały olej sojowy od córki która jest fanką eko i lubi takie nowości. Olej nie do końca utrafił w mój smak, ale w gruncie rzeczy może być.
Aneta 2016-03-24 09:10
Polecam olej sojowy do sałatek. Ma fajny smak. Nie jest bardzo ciężki jak inne oleje.Nie używam go jednak do smażenia, zmienia smak mięsa, podobno smażenie niszczy też cenne składniki tego oleju.
Paulina 2016-03-18 21:29
polecam wszystkim biały olej sojowy. miesa smazone na bialym oleju sojowym mają fajny smak i przede wszystkim nic sie nie przypala. minusem jest dosc wysoka cena
Jadwiga 2016-03-14 21:10
oleju sojowego uzywam głownie do sałatek.olej fajnie podkresla ich smak i nie jest za ciezki.polecam gorąco fanom zdrowego zywienia!!
Ela 2016-03-06 21:57
oleju sojowego w kuchni używam od zawsze. fajnie podkresla smak potraw i dobrze sie na nim smazy. minusem jest dosc wysoka cena, ale naprawde warto
Opinia użytkownika 2015-10-26 10:56
Generalnie nie polecam. Doczytałam, że nie jest taki zdrowy jak mi się wydawało na początku, a do tego źle się na nim smaży. Są lepsze oleje niż olej sojowy.